Da En
Åbningstider

Åbent efter aftale

Kontakt

Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie

Billund Kommunes Museer

Morsbølvej 101, 7200 Grindsted

+45 79 72 74 90 | museet@billund.dk

Museumsbutikken/billetsalg

+45 29 47 24 88

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Da En

Praktik

Vi har haft fornøjelsen af at have Johanne i praktik hos os. Johanne går i 8. klasse ved Nordre Skole i Bramming. Her kan du læse lidt om, hvorfor hun har valgt praktikplads netop hos os, og hvad hun synes om at være her. Kontakt os for at høre nærmere om både erhvervspraktik og virksomhedspraktik på Mark.

"Da jeg var mindre, gik jeg i skole ude på landet. Ved siden af skolen lå en majsmark, hvor der skulle bygges huse. Så selvfølgelig kom der arkæologer ud og gennemsøgte jorden. Da skulle vi over og se hvad de havde fundet. Jeg kan huske de blandt andet fandt en gammel stenoven, og et gammelt æbleskivefad m.m. Og lige siden har jeg haft en spirende interesse for historie og arkæologi.

Så i denne uge, har jeg været så heldig og fået æren af at være praktikant på Mark museet. Det har været en enormt fed oplevelse, og det er helt klart noget jeg kan anbefale til alle der har en interesse for historie, eller bare for at prøve noget nyt. Jeg har lært så meget, både om mig selv, og om andre, og så har jeg generelt bare haft det mega sjovt. Blandt andet har jeg været med til at pakke en udstilling ned. Der fik jeg lov til at pille lidt ved nogle ting fra 2. verdenskrig. Det var mega spændende, og også lidt en øjenåbner faktisk. Derudover har jeg også taget del i en workshop omkring ”hjem”. Jeg fik blandt andet til opgave at gå hjem og finde noget, som symboliserede hjem for mig. Det var en vildt fed opgave, og da vi blev færdige med at snakke om det på museet, havde jeg fået et helt andet synspunkt på ”hjem”. Det var en vildt fed workshop, og jeg har haft det enormt sjovt, også med medarbejderne. Jeg har også fået en rundvisning på Museumsgården Karensminde, og fik en hyggelig lille snak med dyrene der.

Overordnet set har jeg haft en ekstremt god oplevelse på museet, og jeg ville vildt gerne gøre det igen.

Jeg håber sådan at andre unge også ville tage stilling til om de måske vil prøve noget nyt her på museet i Grindsted. For jeg kan love for at du får en utrolig god oplevelse, med masser historie."

IMG 2018