Da En
Åbningstider

Åbent efter aftale

Kontakt

Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie

Billund Kommunes Museer

Morsbølvej 101, 7200 Grindsted

+45 79 72 74 90 | museet@billund.dk

Museumsbutikken/billetsalg

+45 29 47 24 88

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Følg os
Åbningstider

Åbent efter aftale

Da En

Kulturen i det fri

Oplevelser udenfor museumsmatriklen.

Alle Tiders Mark

- det er titlen på den kulturhistoriske udstilling i MuseumsMobilen. Udstillingen kommer til at rumme genstande og digitale billeder, som er samlet ind af jer, der bor og lever her i Billund Kommune. Vi inviterer jer til at dele jeres Mark med os. Den interaktive og mobile udstilling åbner i forbindelse med Vorbasse Marked 2023. Køreplanen for MuseumsMobilens tur rundt i kommunen annonceres her snarest.

I mellemtiden kan du se filmen Mark - The Movie, som er lavet i samarbejde med Vorbasses Historiegruppe. Klik her for at se Mark - The Movie på Youtube.


Del din Mark

1) Besøg os ved MuseumsMobilen og få udleveret en stofpose til din indsamling.

2) Når du har fundet det, der viser din Mark, kan du indlevere det til os ved MuseumsMobilen.

3) Det, du indsamler, bliver en del af udstillingen og kommer med MuseumsMobilen, når den ruller videre ud i kommunen.

1) Tag også gerne et billede af dit lokalområde og del det med #alletidersmark. Dit billede bliver vist på vores social wall i MuseumsMobilen.Byvandring med guide

Book en byvandring i din egen by og skab et spændende indslag til familiefesten.

Alle byer i kommunen rummer en vigtig del af vores allesammens fælles historie, og det sætter vi fokus på i vores guidede byvandringer. Book her.Dating Billund Parkurv

Tag på en anderledes date med din nye partner eller oplev din gamle partner på en ny måde.

Inden jeres næste date skal I komme forbi museet og hente vores helt nye Dating Billund Parkur(v). I kurven finder I lidt sødt og lidt salt til en pause på en bænk, 2 stk. Karensminde Ale (obs.: indeholder vol. 5%), en flaskeåbner, lækker hjemmelavet saft (inkl. opskrift til drinks, så I kan fortsætte oplevelsen derhjemme) og ikke mindst et hæfte med 10 spørgsmål som bringer jer nærmere hinanden og 10 x bonusinfo, som bringer jer tættere på kulturhistorien I bevæger jer rundt i.

Klik her og køb jeres parkurv. Så skal den blot afhentes i museets åbningstid. Print billetten eller medbring den på din mobil til forevisning ved afhentning. Købet er gyldigt indtil den 31. december 2023.

Dating Billund foto

Useeum - en smart museumsoplevelse udenfor

KRIGSMINDEGUIDEN

Gå på opdagelse i de mange historier fra Anden Verdenskrig. Lad vores app/folder guide dig rundt i kommunens Krigsminder i byerne.

GRINDSTED GENNEM 100 ÅR

Er du typen, der nogle gange undrer dig over historien bag det fine gamle apotek? Så skulle du tage på din egen byvandring i Grindsted by.

Download appen Useeum, søg under Billund Kommunes Museer. På appen kan du se en masse flotte billeder af bygningerne gennem årene og læse, hvad de forskellige bygninger har været brugt til. Download en guidet byvandring via appen Useeum og oplev, hvordan Grindsted har udviklet sig gennem 100 år som handelsby.

Download Useeum til IOS

Download Useeum til Android

Gammelt Grand Hotel
Nyt Grand Hotel
Det gamle Grand Hotel i Grindsted har stadig en fremtrædende position i bybilledet.

Ulven Kommer!

En gå- og løberute i Vorbasse med oplevelser for hele familien.

Tag familien i den ene hånd og mobilen i den anden og find de ti QR-koder i og omkring Vorbasse med quizzer, historier og bevægelsesaktiviteter.

Kombiner en frisk gåtur med en spændende musik- og naturquiz. Bliv klogere på ulven og lær om ulvens lokale historie og betydning i Vorbasse. Første post finder du ved Vorbasse Fritidscenter.

Ruten er blevet til i et samarbejde mellem Billund Kommunes kultur- og fritidsinstitutioner: Billund Kommunes Museer, Billund Kulturskole, Billund Bibliotekerne, Vorbasse Fritidscenter og Billund Idrætscenter.

Anna Louise fortæller om Ulven kommer! og historien bag.

Startpunkt for Ulven kommer
Udgangspunktet for Ulven kommer er Vorbasse Fritidscenter.

Legepladser med historie

Leg dig igennem byers identiteter! Lyder det mærkeligt? Det er faktisk helt naturligt. Legepladserne i anlægget i Billund, Sydbyen i Grindsted, Stenderup-Krogager og Filskov er alle designet ud fra byernes identitet, hvad enten den er at være skabende, nytænkende, skør, udfordrende eller mangfoldig. Hver bys historie er gennemgået med henblik på at udtrække værdier, der kan pege på en identitet for byen. Samtidig er hver legeplads skabt sammen med borgerne i byerne, der peger på nutidige værdier for byerne.

Alle legepladserne er forskellige, og de findes ikke andre steder i Danmark. Leg dig gennem byerne og oplev både leg og by på en helt anden måde.

Legeplads_Hele toget
Legeplads_lille dreng i lokomotiv
Den nye flotte legeplads i Sydbyen i Grindsted.