Da En
Åbningstider

Lørdag - søndag 10.00 - 16.00

Kontakt

Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie

Billund Kommunes Museer

Morsbølvej 101, 7200 Grindsted

+45 79 72 74 90 | museet@billund.dk

Museumsbutikken/billetsalg

+45 20 46 83 15

Følg os
Åbningstider

Lørdag - søndag 10.00 - 16.00

Følg os
Åbningstider

Lørdag - søndag 10.00 - 16.00

Da En

Kulturen i det fri

Alt dette kan du opleve derude

Byvandring med guide

Book en byvandring i din egen by og skab et spændende indslag til familiefesten.

Alle byer i kommunen rummer en vigtig del af vores allesammens fælles historie, og det sætter vi fokus på i vores guidede byvandringer. Book her.


Dating Billund Parkur(v)

Tag på en anderledes date med din nye partner eller oplev din gamle partner på en ny måde.

Inden jeres næste date skal I komme forbi museet og hente vores helt nye Dating Billund Parkur(v). I kurven finder I lidt sødt og lidt salt til en pause på en bænk, 2 stk. Karensminde Ale (obs.: indeholder vol. 5%), en flaskeåbner, lækker hjemmelavet saft (inkl. opskrift til drinks, så I kan fortsætte oplevelsen derhjemme) og ikke mindst et hæfte med 10 spørgsmål som bringer jer nærmere hinanden og 10 x bonusinfo, som bringer jer tættere på kulturhistorien I bevæger jer rundt i.

Klik her og køb jeres parkurv. Så skal den blot afhentes i museets åbningstid. Print billetten eller medbring den på din mobil til forevisning ved afhentning. Købet er gyldigt indtil den 31. december 2023.

Dating Billund foto

Museumsmobilen - Grindsted handel gennem 100 år

Som batmobilen rykker ud i Gothams gader, rykker museumsmobilen ud i hele Billund Kommune og formidler vores fælles historie. Med farverige billeder og tekster fortælles 100 års historie med erhverv, handel og liv levet i Grindsted.

Farver og billeder blandes i et sammensurium, der hylder historien og inspirerer dig. Når du fanges af de visuelle indtryk, opdager du slet ikke, at du lærer nyt om vores fælles historie for hvert skridt du tager.

Museumsmobil på Grindsted torv

Tidsrammer - vi indrammer kulturen i naturen

Ventetiden ved busstoppestedet udenfor Huset Mølgaard i Stenderup-Krogager er ikke længere så lang - nu kan du nemlig bruge tiden på at se nærmere på den guldramme, som smukt indrammer Huset Mølgaard. Når du går tur langs stisystemet i Vorbasse, passerer du også en af museets guldrammer. Er du ferm med mobilen, kan du endda scanne QR-koden og møde en af museets historikere på skærmen og høre lidt om områdets historie.

Brug rammen til dit feriefoto af LEGO House. Få hundelufteren til at tage et romantisk billede af dig og din kæreste, eller tag hele familien med i rammen og få et særligt minde om turen til turismeoasen på den jyske hede.

Tidsramme med mark bag

Useeum - en smart museumsoplevelse udenfor

KRIGSMINDEGUIDEN

Gå på opdagelse i de mange historier fra Anden Verdenskrig. Lad vores app/folder guide dig rundt i kommunens Krigsminder i byerne.

GRINDSTED GENNEM 100 ÅR

Er du typen, der nogle gange undrer dig over historien bag det fine gamle apotek? Så skulle du tage på din egen byvandring i Grindsted by.

Download appen Useeum, søg under Billund Kommunes Museer. På appen kan du se en masse flotte billeder af bygningerne gennem årene og læse, hvad de forskellige bygninger har været brugt til. Download en guidet byvandring via appen Useeum og oplev, hvordan Grindsted har udviklet sig gennem 100 år som handelsby.

Download Useeum til IOS

Download Useeum til Android

Gammelt Grand Hotel
Nyt Grand Hotel
Det gamle Grand Hotel i Grindsted har stadig en fremtrædende position i bybilledet.

Ulven Kommer!

En gå- og løberute i Vorbasse med oplevelser for hele familien.

Tag familien i den ene hånd og mobilen i den anden og find de ti QR-koder i og omkring Vorbasse med quizzer, historier og bevægelsesaktiviteter.

Kombiner en frisk gåtur med en spændende musik- og naturquiz. Bliv klogere på ulven og lær om ulvens lokale historie og betydning i Vorbasse. Første post finder du ved Vorbasse Fritidscenter.

Ruten er blevet til i et samarbejde mellem Billund Kommunes kultur- og fritidsinstitutioner: Billund Kommunes Museer, Billund Kulturskole, Billund Bibliotekerne, Vorbasse Fritidscenter og Billund Idrætscenter.

Anna Louise fortæller om Ulven kommer! og historien bag.

Startpunkt for Ulven kommer
Udgangspunktet for Ulven kommer er Vorbasse Fritidscenter.

Legepladser med historie

Leg dig igennem byers identiteter! Lyder det mærkeligt? Det er faktisk helt naturligt. Legepladserne i anlægget i Billund, Sydbyen i Grindsted, Stenderup-Krogager og Filskov er alle designet ud fra byernes identitet, hvad enten den er at være skabende, nytænkende, skør, udfordrende eller mangfoldig. Hver bys historie er gennemgået med henblik på at udtrække værdier, der kan pege på en identitet for byen. Samtidig er hver legeplads skabt sammen med borgerne i byerne, der peger på nutidige værdier for byerne.

Alle legepladserne er forskellige, og de findes ikke andre steder i Danmark. Leg dig gennem byerne og oplev både leg og by på en helt anden måde.

Legeplads_Hele toget
Legeplads_lille dreng i lokomotiv
Den nye flotte legeplads i Sydbyen i Grindsted.